samenvatting apple event

Gisteren heeft Apple een speciaal online event gehouden waarin ze een aantal nieuwe producten hebben gelanceerd. De belangrijkste aankondiging was natuurlijk de iPhone 12 en iPhone 12 Pro.

Ook werd de HomePod mini aangekondigd en een compleet nieuwe accessoire-lijn gebaseerd op de MagSafe-technologie. In deze samenvatting sommen we alle feiten in het kort op en melden we de opvallendste wijzigingen in de online Apple Store. Zo zijn er enkele nieuwe producten toegevoegd en hebben er prijsdalingen plaatsgevonden.

iPhone 12 en iPhone 12 Pro

De iPhone 2020 komt beschikbaar in vier modellen: 5,4-inch iPhone 12 mini, 6,1-inch iPhone 12, 6,1-inch iPhone 12 Pro en 6,7-inch iPhone 12 Pro Max. Alle modellen bevatten 5G en zijn voorzien van een compleet nieuw design. Zo is de behuizing rechthoekiger geworden met een vlak scherm. De iPhone 12 en iPhone Pro beschikken over een Super Retina XDR OLED-scherm beschermd met Ceramic Shield. Dit glas is sterker dan ooit en krast minder, volgens Apple is de valbestendigheid vier keer vergroot.

Op de iPhone 12 is achterop een 12‑MP ultragroothoek- en een groothoekcamera terug te vinden. Het camerasysteem van de Pro bestaat uit een 12‑MP ultragroothoek-, groothoek- en telelens­camera’s en bevat een LiDAR-scanner om afstanden te meten en de omgeving te scannen.

Voor beide iPhones is de groothoeklens vernieuwd en bestaat deze uit 7 elementen met f/1.6 terug te vinden, voor nog betere foto’s bij weinig licht. De iPhone 12 Pro Max camera gaat zelfs nog een stapje verder en voegt een vernieuwde telelenscamera met een optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving toe. De nachtmodus is voor alle vier de iPhones drastisch verbeterd en kun je voor het eerst video’s in HDR Dolby Vision maken.

iPhone 12 pro oceaanblauw

Uit prijs en milieu-oogpunt worden de nieuwe iPhones niet meer verkocht met een oplader en EarPods. De iPhone 12 heeft standaard 64GB opslag en de iPhone 12 Pro 128 GB.

  • iPhone 12 mini ▸ vanaf €809 ▸ vooruitbestellen 6 november ▸ beschikbaar 13 november
  • iPhone 12 Max ▸ vanaf €909 ▸ vooruitbestellen 16 oktober ▸ beschikbaar 23 oktober
  • iPhone 12 Pro ▸ vanaf €1159 ▸ vooruitbestellen 16 oktober ▸ beschikbaar 23 oktober
  • iPhone 12 Pro Max ▸ vanaf €1259 ▸ vooruitbestellen 6 november ▸ beschikbaar 13 november

Aankondiging iPhone 12 en iPhone 12 Pro: 4 formaten, splinternieuw design, 5G ondersteuning, LiDAR-scanner en tal van vernieuwingen. 

MagSafe accessoires

MagSafe is weer terug van weggeweest, want Apple heeft enkele nieuwe producten gelanceerd met deze magnetische techniek. Er komen twee Apple draadloze laders op de markt en een handig magnetisch iPhone-hoesje met extra accessoires.

De MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger zijn eigenlijk niets meer, maar zeker ook niets minder, dan een draadloze Qi-lader van Apple. Met de charger kun je eenvoudig één iPhone 12 opladen. De Duo Charger kan gelijktijdig een iPhone en Apple Watch opladen. Deze ring wordt gebruikt om de positie op de oplader te fixeren zodat het apparaat altijd goed oplaadt. De iPhone 12 bevat standaard een ring rondom de oplaadspoel zodat draadloos makkelijker wordt.

MagSafe duo charger

Naast de magnetische oplader komen er ook speciale hoesjes beschikbaar en extra accessoires. De hoesjes met magsafe zorgen ervoor dat je iPhone 12 perfect op de draadloze oplader wordt gefixeerd en bieden natuurlijk ook bescherming aan de iPhone 12. Naast hoesjes zijn er ook extra accessoires beschikbaar die op de MagSafe van je iPhone 12 kunt plaatsen. Denk hierbij aan een leren kaarthouder voor pasjes.OOK INTERESSANTMagSafe voor iPhone: Oplader, hoesjes en accessoires

Maak kennis met de MagSafe oplossingen van Apple met o.a. de MagSafe oplader, duo charger, hoesjes en accessoires. 

HomePod mini

Hoewel de traditionele HomePod een prima formaat heeft, is de introductie van de goedkopere €99 mini-exemplaar een welgekomen toevoeging. Hierdoor kun je de speaker op meerdere plekken in huis plaatsen zodat je ook op andere verdiepingen de spraakassistent kunt raadplegen. De mini is een kleine variant van de HomePod, is bolvormig.

Desondanks het kleine formaat, levert de HomePod mini volgens Apple een uitmuntend geluid. Daarnaast bevat de mini een touch-display met knoppen om het volume aan te passen, het volgende nummer af te spelen of om taken uit te voeren.

HomePod mini

Helaas, de HomePod en HomePod mini zullen voorlopig nog niet te koop zijn in Nederland en België, dit omdat de Nederlandse taal nog steeds niet wordt ondersteund. Uiteraard kun je de HomePod in het buitenland kopen en in het Engels of andere taal gebruiken. De mini komt op 6 november beschikbaar in een select aantal landen waaronder VS, Frankrijk en Duitsland.

Apple brengt HomePod mini uit, deze slimme Siri speaker voor dagelijks gebruik is compact en van hoge geluidskwaliteit. 

3 maanden gratis Apple Arcade

In aanmerking komende klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen, kunnen tijdelijk drie maanden Apple Arcade gratis gebruiken. De aanbieding start op 22 oktober en het is momenteel niet duidelijk of je deze gratis periode ook krijgt wanneer je al in het verleden een gratis Arcade proefperiode hebt gebruikt. Ook de actie ‘één jaar gratis Apple TV+’ is nog steeds van kracht, tenzij je deze al reeds hebt geactiveerd.OOK INTERESSANTGratis Apple tv+ bij aankoop van een Apple product

In dit artikel leggen we uit hoe je een gratis Apple tv+ abbonnement kunt afsluiten voor een jaar wanneer je een Apple Product hebt gekocht. 

Overige aankondigingen en wijzigingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *