wat kan De nieuwe mac

Misschien ben je gewoon benieuwd naar wat Mac je kan bieden. Of misschien heb je al eens serieus nagedacht over het switchen naar Mac. Onze gratis Ontdek de Mac inspiratie-sessies zijn voor iedereen die meer wil weten over Mac. We vertellen je er alles wat je wilt weten. Is je nieuwsgierigheid al geprikkeld? Schijf je dan direct in! Liever eerst een voorproefje? Lees hier alvast een kleine Mac-introductie: 6 voordelen waar je niet omheen kan.
https://www.youtube.com/embed/DSle3Pwp3_8

1. Je kan vertrouwen op een stabiel en betrouwbaar systeem

Op elke Mac staat macOS. Apple ontwikkelt zowel Mac als macOS zelf. Daardoor sluiten computer en besturingssysteem perfect op elkaar aan. macOS is ontzettend stabiel. Je zal daarom zelden tot nooit te maken krijgen met crashes en vastlopende programma’s. Daarnaast zijn Mac en macOS heel veilig. Ze zijn van zichzelf al goed beveiligd tegen de gevaren van het internet.

Ook niet onbelangrijk: nieuwe versies van macOS zijn altijd gratis! Zodra een nieuwe versie van macOS uitkomt, kan je deze direct downloaden in de App Store.

“Ook niet onbelangrijk: nieuwe versies van macOS zijn altijd gratis!”

2. Je regelt alles eenvoudig met één enkel account

Voor het gebruiken van Apple-producten heb je slechts één account nodig: Apple ID. Hiermee regel je alles. Van het aankopen doen in de App Store en e-mails verzenden tot het opslaan van contactgegevens en het vergrendelen van jouw Mac. Als je een iPhone, iPad of iPod hebt, heb je zelfs al een account. Dan kan je je Mac nóg makkelijker met je apparaten verbinden.

iCloud family

3. Je hebt overal toegang tot al je bestanden

Het hele ecosysteem van Apple loopt als een trein. Als je je Apple-apparaten met elkaar hebt verbonden, synchroniseert iCould automatisch al je bestanden en gegevens. Heb je even snel een notitie gemaakt op je iPhone of iPad? Of heb je een mooie foto gemaakt en wil je deze gelijk op jouw Mac hebben? Zodra je jouw Mac aanzet worden alle nieuwe gegevens en bestanden meteen gesynchroniseerd. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen! Zo kan je op al je apparaten bij je foto’s, e-mails, agendapunten, notities en contactpersonen.

“Met je Apple ID regel je makkelijk alles.”

4. Je vindt alles op je Mac makkelijk terug

Finder is de macOS-versie van Windows’ Verkenner. Het is een programma waarmee je een overzicht hebt van al jouw bestanden, documenten, programma’s en (externe) opslagmedia. Daarbij kan je zelf mappen aanmaken, zodat je alles kan sorteren zoals jij dat wilt.

Even vergeten waar je iets hebt opgeslagen? Met Spotlight vind je razendsnel al jouw bestanden, programma’s en andere informatie terug. Dit werkt met praktisch álles wat je op jouw Mac hebt staan. Dus ook als je een nummer in iTunes wilt afspelen of een e-mail wilt terughalen. En zelfs om berekeningen te maken, valuta om te rekenen, maateenheden te converteren, routes en woorddefinities te vinden, op internet te zoeken – noem maar op.

Spotlight

5. Je hebt toegang tot duizenden handige apps

In de App Store heb je toegang tot duizenden apps die je op jouw Mac kan installeren. Je hebt applicaties in alle soorten en maten. Apps waarmee je efficiënter kan werken, apps voor fitnessoefeningen en gezondheid of toffe games. De App Store is erg gebruiksvriendelijk, waardoor je ook als nieuwkomer zeer eenvoudig alles kan vinden.

Overigens kan je in de App Store handige Apple-applicaties als Pages, Numbers, Keynote en iMovie gratis downloaden. Met Pages stel je bijvoorbeeld eenvoudig documenten op, in Numbers maak je spreadsheets en met Keynote prachtige presentaties. Programma’s als Microsoft Word en Excel werken trouwens ook perfect op Mac.

6. Je houdt je bestanden veilig met automatische reservekopieën

Time Machine is een handige backup-applicatie van Apple. Als je deze app inschakelt, maar hij automatisch reservekopieën van al je bestanden. Om het uur kijkt Time Machine of hij iets moet updaten. Time Machine doet alles op de achtergrond, dus je kan tijdens het maken van een reservekopie gewoon doorgaan met al je Mac-avonturen.

Ook goed om te weten: je hoeft ook niet bang te zijn dat jouw opslag te vol raakt. Time Machine verwijdert automatisch oude reservekopieën zodra er te weinig opslagruimte is. Dus daar heb je dus ook geen omkijken naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *